Bunicii joaca un rol foarte important in cresterea si educarea copiilor
De la excursii de o zi pana la un intreg weekend petrecut la pescuit aceasta activitate are puterea de a aduce oamenii impreuna. Poate fi extrem de distractiv sa iti inveti nepotii despre pescuit si acestora le va placea sa isi petreaca timpul alaturi de bunicii lor.

In plina vacanta de vara, una dintre posibilitatile de petrecere a timpului liber poate fi pescuitul. O zi petrecuta pe malul unui lac cu undita in mana in asteptarea pestelui cel mare, fara telefoane si tablete poate inseamna relaxare dar si invatare pentru cei mici. Pescuitul este cunoscut ca o modalitate foarte buna de relaxare dar care poate fi, de asemenea, si o forma de exercitiu pentru cei mici. Aceasta activitate necesita utilizarea abilitatilor vizuale, sporeste atentia  si poate fi un exemplu de rezolvare a problemelor.

Pescuitul necesita determinare, munca si perseverenta. Este genul de activitate la care nu poti renunta dupa numai cateva minute. Pescarii pot petrece ore bune in asteptarea capturii perfecte. In felul acesta va puteti invata nepotii sa aiba rabdare si sa continue sa incerce pana cand reusesc. Aceasta invatatura este necesara pentru a avea succes la scoala si in cariera lor viitoare.

Ii veti invata sa isi construiasca increderea in sine iar acest lucru le va conferi pe viitor o mai mare independenta. Le veti arata ca este bine sa fie perseverenti in ceea ce fac si mai tarziu vor putea sa transfere increderea si in alte parti ale vietii lor, cum ar fi scoala, alte activitati sportive dar si in relatiile cu ceilalti.

Faptul ca la sfarsitul zilei voi veti fi cei care oferiti cina pentru familie poate duce la obiceiuri alimentare sanatoase.  In acelasi timp ii veti invata sa respecte natura si tot ceea ce ofera ea.
Este uimitor sa iti vezi nepotii  bucurandu-se alaturi de voi de reusita lor. Profitati la maximum de timpul petrecut cu nepotul  sau cu nepoata! 
Redactia Inlibertate.ro
June 28, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine