Test – cat de bine cunoasteti regulile salutului?
Va invitam la un joc la care trebuie sa raspundeti cu adevarat sau fals la urmatoarele intrebari. Raspunsurile corecte le regasiti in josul paginii. Succes si distractie placuta!

1. Femeia tanara trebuie sa salute barbatul in varsta.

2. Daca domnul care trebuie sa salute nu poarta palarie, inclinarea capului trebuie sa fie mai adanca, decat daca ar purta palarie – moment in care trebuie sa isi scoata palaria cu aproximativ 2 metri inainte de a se intalni cu doamna pe care doreste sa o salute.

3. Doua persoane de același sex se saluta simultan.

4. Personalul feroviar, postal, vamesii se pot saluta fara sa se cunoasca.

5. Doamnele si domnii trebuie sa se ridice atunci cand strang mana cuiva.

***

1. Afirmatia este FALSA. Potrivit codului bunelor maniere, barbatul este cel care trebuie sa salute mai intai o femeie, chiar daca aceasta este mai tanara. De asemenea, tinerii saluta persoanele mai in varsta, noul venit pe cei care sunt deja adunati intr-un anumit loc si persoana cu rang inferior, pe cea cu rang superior.

2. Afirmatia este ADEVARATA. Barbatul care poarta palarie, trebuie sa isi scoata palaria cu aproximativ 2 metri inaintea intalnirii, sa se incline usor, privind fara insistenta in ochii persoanei salutate, iar apoi sa isi puna palaria la loc pe cap. Ridicarea palariei se face intotdeauna cu mana opusa partii in care se gaseste persoana salutata. Se poate saluta si doar atingand borul palariei. Daca barbatul nu poarta palarie, inclinarea trebuie sa fie mai adanca.

3. Afirmatia este adevarata doar daca cele doua persoane de acelasi sex au si aceeasi varsta. In caz contrar, persoana mai tanara trebuie sa o salute prima pe cea mai in varsta.

4. Afirmatia este ADEVARATA – reprezentantii personalului feroviar, postal sau vamesii se pot saluta fara sa se cunoasca, prin simplul fapt ca poarta aceeasi uniforma.

5. Afirmatia este adevarata doar daca doamnele vor sa se ridice pentru a da mana unei persoane mai in varsta pe care vor sa o onoreze in mod special, in caz contrar, doar barbatii trebuie sa se ridice.
Redactia Inlibertate.ro
June 28, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine