Reteta fara gluten - Pui marinat la gratar cu dovlecei
Acest preparat delicios este perfect pentru o cina rapida intr-o seara aglomerata, in care nu aveti timp sa gatiti ceva mai elaborat. Doar sa va amintiti sa marinati puiul cu o seara inainte, pentru a-i da o aroma mai puternica. 

Timp de preparare: 1 ora (include marinarea)

INGREDIENTE
Pentru marinata:
Sucul de la 2 clementine (jumatate de cana)
1 lingura de ulei de masline
1 catel de usturoi, pisat
1 praf de piper macinat
Ulei pentru gatit
500 g de piept de pui dezosat

Pentru dovlecei:
2 dovlecei medii, taiati in cercuri de jumatate de cm grosime
2 linguri de ulei de masline

INSTRUCTIUNI
Intr-un bol mediu, amestecati impreuna toate ingredientele pentru marinata. Puneti carnea de pui intr-o punga de depozitare mare, de plastic. Turnati marinata peste carne si acoperiti-o bine. Etansati punga si refrigerati-o o ora, sau lasati-o peste noapte. Pulverizati gratarul cu ulei si preincalziti-l la foc mediu-mare.  Puneti carnea pe gratar si apoi ungeti-o cu marinata ramasa din punga. Carnea va ramane pe gratar aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte sau pana cand considerati ca este gata. Pulverizati ulei si pe dovlecei, apoi puneti-i pe gratar timp de 3-5 minute pe fiecare parte.

Aranjati carnea de pui impreuna cu dovleceii, pe o farfurie si savurati linistiti.
Pofta buna!
Redactia Inlibertate.ro
January 30, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine