Reteta pentru sanatatea inimii - Cartofi umpluti
Cartofii sunt una dintre cele mai cunoscute alimente de confort, mai ales atunci cand sunt umpluti cu un amestec delicios de carne de vita si buchetele de broccoli, la care se adauga smanatana cu un continut redus de grasime si putina branza Cheddar. Mai puneti si o salata verde si obtineti o masa sanatoasă si consistenta, numai buna de savurat cu cei dragi.

Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 40 min

INGREDIENTE
4 cartofi rosii medii
250 de grame de carne de vita, tocata, 
Tslaba
1 cana de broccoli, taiat marunt
1 cana de apa
1 cana de branza Cheddar light, rasa
½ cana de smanatana, light
½ lingurita de sare
¼ lingurita de piper
3 cepe verzi, taiate

PREPARARE
Fierbeti cartofii cu tot cu coaja in putina apa, pana se inmoaie (aproximativ 20 de minute).
Intre timp, caliti carnea intr-o tigaie mare, la foc mediu-mare, amestecand des, aproximativ 3 minute. Apoi o transferati intr-un castron mare. Puneti inapoi cratita pe foc, dati focul mare, adaugati broccoli si apa si fierbeti pana cand acesta se inmoaie. Dupa ce s-a fiert, scurgeti-l si adaugati-l peste carne.
Luati cartofii si taiati-le, cu grija, pe lung, prima treime din ei (capacul). Intr-un bol, scoateti interiorul cartofului si adaugati peste acesta o jumatate de ceasca de branza Cheddar, smantana, sare, piper si amestecati pana cand obtineti consistenta unui piure. Peste acest amestec, adaugati ceapa, carnea si broccoli-ul.
Impartiti in mod uniform amestecul de mai sus si umpleti cu el cartofii scobiti, adaugand deasupra restul de branza Cheddar. Dati preparatul la cuptor pana cand branza s-a topit si umplutura s-a incalzit.

Pofta buna!
Redactia Inlibertate.ro
February 1, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine