Alimentatia bogata in Omega 3
Pentru o viata sanatoasa este indicat sa mentii un echilibru in dieta si sa faci intotdeauna alegerile potrivite in legatura cu ceea ce mananci. Alimentatia trebuie sa contina doar atatea calorii cat sunt necesare organismului, in functie de varsta, de efortul fizic si intelectual depus. Un adult sanatos are nevoie de proteine, glucide, lipide la care se adauga fructe si legume, care aduc necesarul de vitamine, minerale, glucide si o parte din cantitatea necesara de apa.

S-a demonstrat faptul ca persoanele care au un aport caloric mai redus si un consum minim de grasimi sunt mai putin expuse imbolnavirilor si afectiunilor cardiovasculare. De asemenea, un rol foarte important in mentinerea sanatatatii organismului il are si aportul de Omega 3 care poate fi gasit in: macrou, pastrav, somon, uleiul de krill, nuci, hering, seminte de kia, in si canepa, galbenus de ou, soia, sardine, anchois, avocado, cartofi dulci, cereale integrale, iaurt, ulei de masline, conopida, dovlecei si carne de pui si vita.

Omega 3 este cunoscut pentru numeroasle lui beneficii precum: imbunatatirea sanatatii oaselor si articulatiilor, reducerea grasimii din ficat, stimularea memoriei, previne bolile autoimune, lupta impotriva inflamatiilor cronice, a depresiei si anxietatii, reduce simptomele sindromului metabolic, sprijina sanatatea creierului, reduce riscul bolilor cardiace si imbunatateste sanatatea ochilor.

Suplimente pe baza de Omega 3

1) Acizii grasi Omega-3 scad tensiunea arteriala, regleaza nivelul trigliceridelor, dar si pulsul. Sunt foarte importanti pentru ca reduc riscul formarii cheagurilor de sange si al blocarii arterelor.

2) Capsulele cu Omega-3. Suplimentele cu Omega 3 pot fi cel mai des gasite sub forma de capsule.Invelisul capsulelor, este facut din gelatina pentru a fi usor de inghitit si mascheaza mirosul neplacut al uleiului de peste.

3) Capsule cuUlei de Krill - ofera beneficii creierului, creste functiile cognitive.Antioxidantii din uleiul de krill actioneaza pentru intarirea imunitatii si pentru a combate radicalii liberi care pot ataca celulele si pot cauza boli destul de serioase. De asemenea, spre deosebire de capsulele clasice cu ulei de peste, aceste suplimente pe baza de ulei de krill, sunt mai concentrate in Omega -3 si nu trebuie administrate la fel de multe capsule.

Nu uita sa ai zillnic necesarul de proteine, glucide si lipide pentru a-ti mentine un stil de viata sanatos.
Redactia Inlibertate.ro
January 25, 2018

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine