Alimente minune in  lupta cu depresia
Fiecare dintre noi are momente in viata cand poate suferi de depresie – perioade lungi de tristete asociate cu insomnii (sau din contra somn prelungit), sentiment de vinovatie, lipsa de valoare, dificultate in gandire sau concentrare. Toate aceste efecte ale depresiei sunt semnale de alarma care ar trebui sa il determine pe cel care le experimenteaza sau pe cei din preajma lui, sa ia masuri.

Depresia este tratabila suta la suta. Sportul, alimentatia, vacantele nu sunt intodeauna indeajuns, dar cu siguranta ajuta. Sunt cazuri in care este nevoie sa fie dublate de interventii psihoterapeutice sau psihiatrice.

In acest articol, va propunem cateva alimente care va pot ajuta in lupta cu depresia. Incepem cu preferata noastra: 

Ciocolata neagra  - contine antioxidanti in untul de cacao care imbunatatesc rapid starea de spirit; reduce starile de apatie si anxietate. 

Fructele de padure -  sunt considerate un sedativ natural pentru sistemul nervos central. In plus contin vitamine cu rol antistres.

Seminte, nuci, migdale – pot face parte dintre gustarile noastre sanatoase pentru ca imbunatatesc starea emotionala. Contin zinc, fier si acizi grasi Omega 3, care combat oboseala si energizeaza organismul.

Legumele verzi aduc multa buna dispozitie si energie pentru organism. Dintre cele mai gustoase amintim broccoli, spanac, salata verde, sparanghel. 

Rosiile consumate proaspete au actiune calmanta asupra sistemului nervos central si combat efectele stresului din organism.
Redactia Inlibertate.ro
June 27, 2017

NEWSLETTER

articole

Seri de lectura cu nepotii
Sparanghelul – leguma minune
Parfait cu fructe de padure
Bulete cu smochine